Utolsó lehetőség, hogy részt vegyél a Campus Hungary hallgatói tréningeken

Az őszi szemeszterben újra és utolsó alkalommal hirdetjük meg az alábbi ingyenes hallgatói tréningeket, melyek már számos vidéki városban (például Debrecenben, Győrött, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Szegeden, Szombathelyen is) megrendezésre kerültek. A tréningek segítenek felkészülni a hallgatóknak a külföldi tartózkodásra és az ösztöndíjas létre. Elsősorban azoknak a BA, MA és PhD hallgatóknak ajánljuk, akik a jövőben tervezik, hogy külföldi tanulmányútra mennek, vagy már jelentkeztek valamely ösztöndíjra.

Angol nyelvi készségek felmérése: minden olyan hallgatót szeretettel várunk a tréningen, aki nyelvi szempontból is szeretne felkészülni a kiutazásra. Ehhez kiváló segítséget ad a felmérés, ahol a hallgatók szakképzett nyelvoktatóktól kaphatnak képet angol nyelvi szintjükről. A felmérés írásbeli és szóbeli részből áll. Szuper lehetőség arra, hogy vizsgadrukk és tét nélkül mérd fel készségeidet.


Interkulturális tréning: a háromórás tréningen tapasztalt trénerek készítik fel a jelentkezőket arra, hogyan kezeljék a kezdeti kulturális sokkot, és ráirányítják figyelmet arra, hogy mindnyájan egy kulturális szemüvegen keresztül tekintünk a minket körülvevő világra. A trénerek megtanítják kezelni a kulturális különbségekből adódó lehetséges konfliktusokat, ezenkívül a játékos gyakorlatokon keresztül sok-sok újdonságot is tanulhatunk a különböző népek kultúrájáról, és persze saját magunkról is.


Motivációs „túlélő" tréning: elsősorban azoknak a hallgatóknak ajánljuk, akik tartanak a külföldi tanulmányút megpróbáltatásaitól, és szeretnének magabiztosan, határozottan nekivágni egy ösztöndíjnak; vagy már elnyert ösztöndíjasok, közeljövőben utazók, hogy segítséget adjon számukra a külföldi eligazodásban, tanulásban, „túlélésben".


Személyes kompetenciát fejlesztő tréning: elsősorban azoknak a hallgatóknak szól a tréning, akik fejleszteni szeretnék a kint tartózkodás során nélkülözhetetlen személyes készs égeiket, kompetenciáikat. A tréning elvégzése megkönnyíti a beilleszkedést, segít a hallgatóknak jobban megismerni önmagukat. A részvevők személyes készségeiről szakképzett oktatók adnak visszajelzést.

Tréningek 2014. őszi félévében:

 Interkulturális tréning

2014. október 20. 9:00-12:00 óráig Debrecen

Helyszín: Debreceni Egyetem, Főépület, 4032 Debrecen, Egyetem tér 1., Alagsor a/17. terem

Jelentkezési határidő: 2014. október 17. 9:00

 

Motivációs „túlélő" tréning

2014. október 28. 10:00-16:00 óráig Szeged

Helyszín: Szegedi Tudományegyetem, Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Interaktív Természetismereti Tudástára, 6725 Szeged, Boldogasszony sgt. 6, 1236-os tanterem

 Jelentkezési határidő: 2014. október 24. 14:00

 

Személyes kompetenciát fejlesztő tréning

2014. október 30., csütörtök 14:00 - 20:00 óráig Győr

Helyszín: Széchenyi István Egyetem, D305-ös terem

Jelentkezési határidő: 2014. október 29.

 

Angol nyelvi készségek felmérése vizsgadrukk és tét nélkül 

2014. november 6. 9:30 - 12:30 Debrecen

Helyszín: Debreceni Egyetem, Főépület, 60-as terem

Jelentkezési határidő: 2014. november 3. 12:00

 

További információk és jelentkezési lap a Képzések/ Hallgatói tréningek menüpont alatt.