Elstartolt a Mobilitási óra

DSC 0038Március második felétől májusig bezárólag mintegy 60 alkalommal hallhatnak élményszámba menő előadásokat utolsó éves középiskolások. A Mobilitási óra februári felhívására 75-en jelentkeztek.
Volt ösztöndíjas hallgatókat szólítottunk meg, hogy még frissen élő élményeiket osszák meg végzős vidéki középiskolásokkal osztályfőnöki vagy idegennyelvi óra keretén belül. A Mobilitási óra célja, hogy a most még középiskolai diákok, majdani egyetemi/főiskolai hallgatók első kézből halljanak információkat és lelkesítő élménybeszámolókat a külföldi részképzésekről, felkeltve így érdeklődésüket a hallgatói mobilitás iránt. A program célja az is, hogy ráirányítsa a figyelmet arra, hogy a külföldi ösztöndíjprogramban való részvétel tervezését nem lehet elég korán kezdeni.
A Mobilitási óra februári felhívására 75-en jelentkeztek és harminc hallgatót választottunk ki. Minden magyarországi vidéki régióban öt ösztöndíjas tevékenykedik.

 

A programba jelentkezőknek először egy felkészítő napon kellett részt venniük március 14-én. A hat órás tréningen először különböző játékos feladatok segítségével elevenítették fel a legemlékezetesebb ösztöndíjas élményeiket. Majd - miután a csapat elmerült a még frissen élő emlékek nosztalgikus hangulatában - a tréner segítségével összeszedték, rendszerezték azokat a legfontosabb élményeket, tapasztalatokat és információkat, amelyekkel meg lehet érinteni a középiskolásokat, illetve amelyekre feltétlenül fel kell hívni a figyelmüket. Ez után az előadói kompetenciák fejlesztése következett. Tartalmas és hasznos napot töltöttek el a résztvevők Budapesten.
Március második felétől májusig bezárólag mintegy 60 alkalommal hallhatnak élményszámba menő előadásokat a konvergencia régió végzős középiskolásai.
Ha már visszatértél ösztöndíjas időszakodból, akkor neked szól ez a program.
Miért jó ez neked?
A Mobilitási óra ősszel folytatódik, olvasd el az előző kiírást és tudj meg többet róla!