Ösztöndíjas börzék és oktatói információs napok hat városban

Ösztöndíjas börzéket és oktatói információs napokat szervez hat vidéki egyetemen a Tempus Közalapítvány a Campus Hungary program keretében. A diákok előadások, élménybeszámolók, konzultációk és tréningek segítségével kaphatnak választ minden felmerülő kérdésre a pályázati feltételektől a lakásbérlés bevált technikájáig, a gasztronómiától a kurzusok beszámításáig, a legszebb látnivalóktól a külföldi szakmai gyakorlatok munkaerő-piaci értékéig. A méltán népszerű és új névvel, valamint kibővült tartalommal jelentkező Erasmus+ program mellett megismerhetik a Campus Hungary ösztöndíjakat, a CEEPUS és az EGT Alap ösztöndíjak részleteit. A rendezvény a helyi egyetemekkel társszervezésben valósul meg.

A börzék célja a hallgatók, oktatók és a felsőoktatásban dolgozó munkatársak tájékoztatásán túl az, hogy a fiatalok megtapasztalhassák, milyen élményekkel, lehetőségekkel és előnyökkel járhat egy-egy külföldi ösztöndíj. Ennek érdekében az információs nap színes programját úgy állítottuk össze, hogy a hasznos tudnivalók, gyakorlati tanácsok mellett a külföldi tartózkodás hangulatát, élményeit is közvetíteni tudja. Aki még bizonytalan abban, hogy belevágjon-e egy ilyen kalandba, az tapasztalatokat szerezhet ezen a napon arról, hogy mire kell felkészülnie.

Az országos roadshow első állomása idén február 11-én Győr lesz, majd ezt követően Pécs, Szeged, Veszprém, Szolnok következik és márciusban Miskolc zárja a sort.

A programban ösztöndíjas konzultációk, volt Erasmus hallgatók és Campus Hungary ösztöndíjasok élménybeszámolói mellett minden városban angol nyelvi készségfelmérők és interkulturális tréningek kapnak helyet. A börze idei újdonsága az oktatói szekció, ahol hasznos tippeket kapnak a résztvevők jó pályázatok írásához, de szó lesz a nemzetközi felsőoktatás-fejlesztésben elérhető pályázati lehetőségekről és arról is, hogy milyen szempontokra érdemes figyelni a felsőoktatási együttműködésekben.

További információk és részletes programok

A Campus Hungary ösztöndíjakra 2014. március 3-ig lehet pályázni. További információ: www.campushungary.hu.

Nemzeti Kiválóság Program - Campus Hungary, K+F projektekhez és képzési programokhoz kapcsolódó, nemzetközi hallgatói mobilitás személyi támogatási rendszerének fejlesztése országos program" a Balassi Intézet és a Tempus Közalapítvány közreműködésével az Új Széchenyi Terv TÁMOP 4.2.4. B/1-11/1-2012-0001 azonosítószámú projektjének keretében 1 323 724 718 forint értékű, a TÁMOP 4.2.4. B/2-11/1-2012-0001 keretében pedig 3 623 797 376 forint értékű Európai Uniós támogatással valósul meg.