Folytatódnak a Campus Hungary hallgatói tréningek

Aztavaszi szemeszterben újra meghirdetjükaz alábbi ingyenes hallgatói tréningeket, melyek már számos vidéki városban (például Debrecenben, Győrött, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Szegeden, Szombathelyen is) megrendezésre kerültek. A tréningek segítenek felkészülni a hallgatóknak a külföldi tartózkodásra és az ösztöndíjas létre. Elsősorban azoknak a BA, MA és PhD hallgatóknak ajánljuk, akik a jövőben tervezik, hogy külföldi tanulmányútra mennek, vagy már jelentkeztek valamely ösztöndíjra.

  • Angol nyelvi készségek felmérése: Minden olyan hallgatót szeretettel várunk a tréningen, aki nyelvi szempontból is szeretne felkészülni a kiutazásra. Ehhez kiváló segítséget ad a felmérés, ahol a hallgatók szakképzett nyelvoktatóktól kaphatnak képet angol nyelvi szintjükről.
  • Interkulturális tréning:A háromórás tréningen tapasztalt trénerek készítik fel a jelentkezőket arra, hogyan kezeljék a kezdeti kulturális sokkot, és ráirányítják figyelmet arra, hogy mindnyájan egy kulturális szemüvegen keresztül tekintünk a minket körülvevő világra. A trénerek megtanítják kezelni a kulturális különbségekből adódó lehetséges konfliktusokat, ezenkívül a játékos gyakorlatokon keresztül sok-sok újdonságot is tanulhatunk a különböző népek kultúrájáról, és persze saját magunkról is.
  • Motivációs „túlélő” tréning:Elsősorban azoknak a hallgatóknak ajánljuk, akik tartanak a külföldi tanulmányút megpróbáltatásaitól, és szeretnének magabiztosan, határozottan nekivágni egy ösztöndíjnak; vagy már elnyert ösztöndíjasok, közeljövőben utazók, hogy segítséget adjon számukra a külföldi eligazodásban, tanulásban, „túlélésben”.
  • Személyes kompetenciát fejlesztő tréning: elsősorban azoknak a hallgatóknak szól a tréning, akik fejleszteni szeretnék a kint tartózkodás során nélkülözhetetlen személyes készs  égeiket, kompetenciáikat. A tréning elvégzése megkönnyíti a beilleszkedést, segít a hallgatóknak jobban megismerni önmagukat. A részvevők személyes készségeiről szakképzett oktatók adnak visszajelzést. 

2014. tavaszi félévében lezajlott tréningek:

2014. február 11. Angol nyelvi készségek felmérése, Győr
2014. február 12. Angol nyelvi készségek felmérése, Pécs
2014. február 12. Interkulturális tréning, Pécs
2014. február 13. Angol nyelvi készségek felmérése, Szeged
2014. február 13. Interkulturális tréning, Szeged
2014. február 19. Angol nyelvi készségek felmérése, Veszprém
2014. február 19. Interkulturális tréning, Veszprém
2014. február 25. Interkulturális tréning, Győr

 További információk és jelentkezési lap a Képzések - Hallgatói tréningek menüpont alatt!