Interkulturális élmények – képregényben

Volt ösztöndíjasok tapasztalataiból készített képregénysorozatot a Tempus Közalapítvány, olyan történetekből, amelyek kultúrák, szokások néha meglepő, zavarba ejtő, és gyakran megmosolyogtató találkozásáról szólnak. Nyitottság, kíváncsiság és az interkulturális készségeid fejlesztése - ezek birtokában te is önfeledten nevethetsz és magabiztos lehetsz, ha hasonló szituációkba kerülsz!

NEMZETKÖZI SZÍNTÉREN IS VERSENYKÉPES FELSŐOKTATÁS A CÉL

„A nemzetköziesítés a magyar felsőoktatás, a szellemi élet alapvető érdeke, amelyet minden felsőoktatásban dolgozónak támogatnia kell" – mondta Prőhle Gergely, nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkár Pécsett, a nyáron lezáruló Campus Hungary program eredményeit bemutató konferencián.

A 2012 júniusában indult program célja a felsőoktatási intézmények humánerőforrás-fejlesztésének támogatása, illetve a magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének növelése. Az ehhez kapcsolódó tevékenységeket a Balassi Intézet és a Tempus Közalapítvány közösen koordinálta Magyarországon.

A rendezvényen Tordai Péter, a Tempus Közalapítvány igazgatója elmondta: „A Campus Hungary program keretében végzett és komoly eredményekkel járó, nemzetköziesítést támogató kezdeményezések a jövőben is folytatódnak – kiemelt projektként, EFOP finanszírozással valósulnak majd meg."

A hazai és külföldi nemzetköziesítési törekvéseket bemutató konferencián azokat az eredményeket ismertették, amelyeket a konvergencia régiókban értek el a Campus Hungary program keretében.

 

FELSŐOKTATÁSI NEMZETKÖZIESÍTÉSI TÖREKVÉSEK ITTHON ÉS KÜLFÖLDÖN

FELSŐOKTATÁSI NEMZETKÖZIESÍTÉSI TÖREKVÉSEK ITTHON ÉS KÜLFÖLDÖN nemzetközi szakmai konferencia a Campus Hungary Programban

Időpont: 2015. június 23-24.


Helyszín: Pécsi Tudományegyetem
június 23. Dr. Halasy – Nagy József Aulája Pécs, PTE KTK, Rákóczi út 80.
június 24. 314-es terem Pécs, PTE KTK, Rákóczi út 80.

A konferencia céljai
A konferencia célja, hogy a kulcsfontosságú témákra fókuszálva bemutassa a konvergencia régiós projekt sajátos tevékenységeit, eredményeit. Ezért a konferencián azokat a témákat és tevékenységeket helyezzük a középpontba, amelyek egyediek voltak vagy jellemzően a konvergencia régiós programhoz köthetőek. Például a nemzetközi megjelenések, nemzetközi szakértők bevonása a tevékenységekbe, a mobilitási órák középiskolások számára, a képzőhálózat kialakítása és a studyinhungary.hu honlap megújítása.

Ezen túlmenően a jövőre is fókuszálunk, több elismert nemzetközi szakértőt kértünk fel, hogy adják át nemzetköziesítési tapasztalataikat.

Szeretettel várunk felsőoktatási vezetőket, oktatókat, adminisztratív munkatársakat, szakértőket és a téma iránt érdeklődő minden kollégát. A külföldi előadások nyelve angol!
A konferencián való részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

A Tempus Közalapítvány korlátozott számban szállást biztosít a résztvevőknek a június 23-i éjszakára.

Program és regisztráció

 

Idegen nyelvű képzések szakmai műhelyek

A Campus Hungary projekt keretében az utolsó Peer Learning Activity (PLA) került megrendezésre április 23-24-én Budapesten. A PLA célja az idegen nyelvű képzések minőségfejlesztése, és az témával kapcsolatos tapasztalatok megosztása volt. A PLA-n elhangzottakat Pécsett, Gödöllőn, Debrecenben és Szombathelyen fogják átadni a szakértőink egy egynapos műhely keretében az alábbi időpontokban:

Május 18.: Pécs, Pécsi Tudományegyetem

Május 27.: Gödöllő, Szent István Egyetem

Május 28.: Debrecen, Debreceni Egyetem

Június 11.: Szombathely, Nyugat-magyarországi Egyetem

A programról bővebb információ az alábbi linken található:

http://www.campushungary.hu/szakmai-tevekenysegek/pla/minosegfejlesztes-pla