Újszerű oktatási módszerek PLA

Újszerű oktatási módszerek szakmai műhelysorozat kiinduló állomása – PLA

2014. február 4.

Több mint 50 résztvevővel sikeresen lezajlott a felsőoktatás nemzetköziesedése, nemzetközi láthatóság növelése, a versenyképesség, az oktatási minőség- és szolgáltatásfejlesztésének elősegítése érdekében szervezett Innovatív oktatási módszerek c. szakmai műhelysorozat kiinduló állomása. Erre a műhelyre a témában jártas szakértőket vártunk, akik közreműködésével a további műhelyek koncepcióját szerettük volna felvázolni. A rendezvény IKT támogatással, kiscsoportos online felületen zajló együttműködéssel, valamint jó gyakorlat bemutatókkal valósult meg. A téma iránt sok intézményi oktató fejezte ki érdeklődését és a műhely tapasztalatai azt mutatták, hogy még a résztvevő szakértők is sok területen igényelnek további szakmai iránymutatást, jó gyakorlatok megismertetését. A műhely megerősítette a további műhelyek megszervezésének szükségességét és iránymutatást adott, hogy mely témákat, módszereket érdemes tovább vinni. A rendezvény szakmai anyagai és eredményei az alábbi linken találhatók: http://bit.ly/TKAfebruar4.

A 2014 tavaszán megrendezett műhelyek fókusztémái: Korszerű oktatásszervezési módszerek, intézményi és oktatói digitális portfólió, tudománymenedzsment, IKT eszközök innovatív alkalmazásának módszertana a felsőoktatásban, E-learning, MOOCS jó gyakorlatok módszertana a felsőoktatásban. 

 


 

A szakmai műhely lebonyolítását Ollé János PhD és Lévai Dóra az ELTE PPK oktató vállalták.

További információk: Besze Szilvia - szakmai koordinátor - Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.