Minőségmenedzsment PLA

Minőségbiztosítás a felsőoktatásban - Enhancing Hungarian Higher Education through Internal and External Quality Assurance Developments - Peer Learning Activity on Quality Assurance

A Tempus Közalapítvány a Campus Hungary program keretében másfél napos, a hazai felsőoktatás külső és belső minőségének biztosításával foglalkozó szakértői mühelyt szervezett 2014. október 1-jén és 2-án. A műhelyen a témában járatos és érdekelt hazai és nemzetközi szakértők tematikus és facilitált csoportmunkák keretében osztották meg egymással tapasztalataikat, jó gyakorlatokaikat, nehézségeket és megoldási lehetőségeket.

A rendezvény célja az volt, hogy a meghívott szakértőkkel közösen áttekintsük a képzési programokat, a hallgatókat, az oktatókat és az adminisztratív munkatársakat érintő belső és külső minőségbiztosítási kérdéseket, továbbá hogy körbejárjuk és meghatározzuk a Standards and Guidelines for Quality Assurance in the European Higher Education Area (ESG) hazai relevanciáját és adaptálási lehetőségeit.

A műhely programja itt érhető el.

CÉLCSOPORT

A műhelyen hazai felsőoktatási intézmények, az Oktatási Hivatal, a Magyar Akkreditációs Bizottság, az EMMI Felsőoktatási Államtitkársága és a Magyar Rektori Konferencia minőségbiztosítással foglalkozó szakértői mellett az Európai Bizottság és a European Quality Assurance Register for Higher Education képviselői vettek részt.

További információk

Szél Dávid – szakmai koordinátor
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  
Somoskői György – szakmai koordinátor
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.