Minőségi díjak

FELSŐOKTATÁS NEMZETKÖZI FEJLESZTÉSÉÉRT DÍJ  2014

 

 

  

 

A díjazottak listája

 

FELSŐOKTATÁS NEMZETKÖZI FEJLESZTÉSÉÉRT DÍJ

A Tempus Közalapítvány 2014-ben első ízben hirdette meg a Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért díjat. A Tempus Közalapítvány a díjjal a nemzetköziesítés terén munkatársi kezdeményezéssel, intézményi szinten elért eredmények elismerését, a kifejlesztett jó gyakorlatok megismerését kívánta elősegíteni. A díjakat a Felsőoktatás nemzetköziesítése c. szakmai konferencia keretében Dr. Palkovics László, felsőoktatásért felelős államtitkár és Dr. Nemeslaki András, a Tempus Közalapítvány kuratóriumának elnöke adta át 2015. január 14-én.

Háttér

A Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért felhívás célja az volt, hogy a Campus Hungary program keretében szervezett szakmai képzések során elsajátított tananyagok intézményi hasznosulására ráirányítsa a figyelmet. A Campus Hungary program keretében szervezett képzéseken közel 40 intézmény több mint 800 munkatársa vett részt EU angol, Interkulturális képzés, Honlap fejlesztési ismeretek, Felsőoktatási nemzetközi marketing, Felsőoktatási esélyegyenlőségi mobilitási angol, Újszerű oktatási módszerek témában.
A díjfelhívás a Tempus Közalapítvány által szervezett, a Campus Hungary program keretében megvalósult képzések résztvevőit kívánta ösztönözni arra, hogy a képzés tananyaga és a szakmai műhelymunkán elhangzott ismeretek, módszerek, esettanulmányok alapján hasznosítsák a tananyagban szereplő ötleteket, javaslatokat az intézményük számára; és egyben a résztvevők által megvalósított jó példákat szélesebb körben megismerhetővé és alkalmazhatóvá tegyék, így hozzájárulva a magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének javításához és szolgáltatásfejlesztéséhez.

 

További információk

Besze Szilvia - szakmai koordinátor
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.