Hiba
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 11251

Campus Hungary Alumni Találkozó és Ösztöndíjas Fórum

ALUMNI rendszerek a nemzetköziesítés szolgálatában címmel 2015. április 15-én rendeztük meg a Campus Hungary Program ALUMNI Találkozóját és Ösztöndíjas Fórumát két Európai uniós projekttel együttműködésben (TÁMOP-4.2.4.A/2, „Nemzeti Kiválóság a Konvergencia Régióban Program”; ill. TÁMOP 4.1.1.C-12/KONV-2012-0004 „Nemzetközi képzési környezet és nemzetközi marketing tevékenység integrált fejlesztése” alprojekt) a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalában.

alumni 011

A rendezvény egy sajtónyilvános háttérbeszélgetéssel kezdődött, melynek témája a Campus Hungary ösztöndíjprogram, a magyar felsőoktatás nemzetköziesítése, az alumni rendszerek kiépítése, valamint az országimázs építés volt.

alumni 012

A beszélgetésen részt vett Prőhle Gergely, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára; Szabó Zsolt, a Balassi Intézet koordinációs főigazgató-helyettese; Prof. Dr. Nagy Katalin a Szegedi Tudományegyetem nemzetközi kapcsolatokért felelős rektori főmegbízottja, valamint Simon Ágnes a Campus Hungary Program (Balassi Intézet) szakmai vezetője.

alumni 024

A rendezvény megnyitásaként Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora köszöntötte a résztvevőket, majd Prőhle Gergely, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára beszélt a külföldi diákok szerepéről a magyar felsőoktatás népszerűsítésében és az országimázs építésben.

alumni 035

Ezt követően az Alumni találkozó első nagyobb A magyar felsőoktatási intézmények gyakorlata/tervei az alumni rendszerek kialakítása és azok nemzetköziesítési törekvésekhez kapcsolása terén címet viselő blokkjában a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Zsigmond Király Főiskola, valamint a Semmelweis Tudományegyetem képviselője tartott előadást.

alumni 063

A délutáni szekcióban az Ösztöndíj programok keretében kiépülő alumni rendszerek jelentőségéről beszélt többek között Simon Ágnes, a Campus Hungary Program szakmai vezetője; Kardos Anita, a Tempus Közalapítvány kommunikációs csoportvezetője; Batár-Cserna Zsolt, a Nemzeti Kiválóság a Konvergencia Régióban Program tudománykommunikációs és alumni vezetője, illetve Balog Fanni Kitti, a Magyar Rektori Konferencia nemzetközi kapcsolatok vezetője.

alumni 089
A rendezvény Kerekasztal beszélgetésének témája A hazánkban tanuló külföldi hallgatók elégedettsége: a külföldi diákok elégedettségével kapcsolatos kérdések úgymint intézményi szolgáltatásfejlesztés, ösztöndíjasok, mentorálás, alumni és kulturális különbözőségek volt. A beszélgetésen nem csak a rendezvény előadói vettek részt, hanem a Nemzeti Kiválóság a Konvergencia Régióban Program és a Campus Hungary Program ösztöndíjasai, képviselői, valamint a TÁMOP 4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0004 projekt képviselői és konzorciumi tagjai (Szegedi Tudományegyetem, Szolnoki Főiskola, Gál Ferenc Hittudományi Főiskola, Kecskeméti Főiskola) is.

alumni 059

Az Alumni Találkozó és Ösztöndíjas Fórum állófogadással és kötetlen szakmai beszélgetéssel zárult.

 

"A magyar felsőoktatási intézmények gyakorlata/tervei az alumni rendszerek kialakítása és azok nemzetköziesítési törekvésekhez kapcsolása terén"