Hiba
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 11251

A magyar felsőoktatás népszerűsítése Jordániában

A Campus Hungary Program Hongkong után Jordániában, a Második Nemzetközi Felsőoktatási Konferencián és Kiállításon képviseli a magyar felsőoktatást, ahol hét magyar felsőoktatási intézménynek is bemutatkozási lehetőséget biztosít.

A közel-keleti régió egyik legjelentősebb nemzetközi oktatási vásárának Jordánia egyik legnagyobb egyeteme, a University of Jordan ad helyet Ammanban. A Második Nemzetközi Felsőoktatási Konferencián és Kiállításon, melyet 2015. március 4. és 5. között rendeznek meg, a Campus Hungary Program a felsőoktatási intézmények aktív részvételével képviseli a magyar felsőoktatást egy 24 m2-es saját standon.

A rendezvényen a következő intézmények vesznek részt:jordánia logó

Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola
Debreceni Egyetem
Kaposvári Egyetem
Károly Róbert Főiskola
Magyar Képzőművészeti Egyetem
Pécsi Tudományegyetem
Szent István Egyetem

Részvételünk – a magyar felsőoktatás népszerűsítése mellett – lehetőséget nyújt a jordániai fiatalok számára a nyitott ösztöndíjprogramok bemutatására, illetve az ösztöndíjjal Magyarországra érkező diákok pontos tájékoztatására.  A felsőoktatási intézmények mellett szakmai szervezetek is segítik a küldetés sikerességét: a szervező Balassi Intézet mellett, a Tempus Közalapítvány, valamint a Magyar Rektori Konferencia is csatlakozik a megjelenéshez.

Az érdeklődők a vásár mindkét napján részt vehetnek egy Campus Hungary szemináriumon is, ahol tájékozódhatnak a magyar felsőoktatás által kínált lehetőségekről, illetve feltehetik kérdéseiket