Rekord mennyiségű Campus Hungary pályázat a vidéki felsőoktatási intézményekben

2014. november 6. 

A Balassi Intézet 2014. októberében hirdette meg hetedik alkalommal a Campus Hungary ösztöndíjakat, melyekre a konvergencia régiókban (Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl és Dél-Dunántúl) található felsőoktatási intézményekben sikerült megduplázni a pályázók számát. Míg az előző hat meghirdetésnél átlagban 1400-an nyújtottak be pályázatot, addig a hetedik meghirdetésnél már 2800-an pályáztak Campus Hungary ösztöndíjra, melyből 2060-an hallgatók és 740-en felsőoktatási munkatársak.

 Komoly sikernek számít, hogy a konvergencia régiókban, ahol a tapasztalatok alapján alacsonyabb a mobilitási hajlandóság, a Campus Hungary Programnak sikerült megdupláznia a pályázók számát. A Balassi Intézet két év alatt több mint 8000 fő számára biztosított Campus Hungary ösztöndíjat a világ 90 országába. Ez az egyedüli mobilitási program Magyarországon, mellyel a világ összes országába lehet pályázni.–mondta Dr. Hatos Pál, a Balassi Intézet főigazgatója. Várhatóan 2014. decemberében ismét meghirdetésre kerülnek a Campus Hungary ösztöndíjak. A hallgatók hosszú tanulmányútra is pályázhatnak féléves részképzés vagy szakmai gyakorlat keretében, valamint rövid és csoportos tanulmányútra. A felsőoktatási munkatársak rövid és hosszú tanulmányútra nyújthatnak be pályázatot.

A „Nemzeti Kiválóság Program - Campus Hungary, K+F projektekhez és képzési programokhoz kapcsolódó, nemzetközi hallgatói mobilitás személyi támogatási rendszerének fejlesztése országos program" a Balassi Intézet és a Tempus Közalapítvány közreműködésével az Új Széchenyi Terv TÁMOP 4.2.4. B/2-11/1-2012-0001 projektjének keretében 3 623 797 376 forint értékű Európai Uniós támogatással valósul meg.

Bővebb információ: www.campushungary.hu