Campus Hungary – Egyetemek Utcája a Sziget Fesztiválon

2014. augusztus 11.

A Balassi Intézet és hat intézmény jelenik meg a Sziget Fesztiválon a Campus Hungary - Egyetemek utcáján 2014. augusztus 13-17. között. A rendezvény célja, hogy bemutassa a Campus Hungary mobilitási programot és színes programokkal népszerűsítse a magyar felsőoktatást a külföldi és a magyar diákok körében.

A Campus Hungary Egyetemek Utcáján a Balassi Intézet, a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Kaposvári Egyetem, a Nemzetközi Üzleti Főiskola, a Magyar Rektori Konferencia és az Erasmus Student Network jelenik meg standdal és tájékoztatja az érdeklődőket intézményük képzéseiről, valamint az ösztöndíj-lehetőségekről. A rendezvény színpadán minden nap 14-02 óráig színes programokkal várják az érdeklődőket. Különböző tudományterületekhez kapcsolódóan számolnak be Campus Hungary ösztöndíjasok külföldi tanulmányútjukról. Bemutatkozik többek között a Pécsi Tudományegyetem Zenélő Egyeteme, a Kaposvári Egyetem színművész hallgatói előadást tartanak, a Debreceni Egyetem és a Debreceni Irodalmi Kör pedig Slam Poetry-t rendez. A Balassi Intézet minden nap interaktív, Szigetre szabott magyar nyelvoktatást tart a külföldiek számára. Emellett számos zenei programot rendeznek a színpadon.

Az Egyetemek Utcáján történő megjelenésre a Campus Hungary Program keretében kerül sor. A mobilitási program elsődleges célja, hogy minél több magyar felsőoktatási intézmény hallgatója folytasson résztanulmányokat külföldön. A Balassi Intézet 2012 ősze óta 6 lezárult pályázati szakasznak köszönhetően közel 8000 fő számára biztosított ösztöndíjat a világ 90 országába. Ez az egyedüli ösztöndíjprogram Magyarországon, mellyel a világ összes országába lehet pályázni. A Campus Hungary Program másik célja, hogy a magyar felsőoktatást külföldön népszerűsítse és minél több külföldi diákot vonzzon a magyar felsőoktatási intézményekbe.
A „Nemzeti Kiválóság Program - Campus Hungary, K+F projektekhez és képzési programokhoz kapcsolódó, nemzetközi hallgatói mobilitás személyi támogatási rendszerének fejlesztése országos program" az Új Széchenyi Terv TÁMOP 4.2.4. B/2-11/1-2012-0001 projektjének keretében 3 623 797 376 forint értékű Európai Uniós támogatással valósul meg.