Oroszországban folytatódik a Campus Hungary roadshow

2013. október 18.

A Balassi Intézet szervezésében kilenc felsőoktatási intézmény vesz részt az oroszországi Jekatyerinburgban és Permben megrendezett szakmai workshopon és oktatási vásáron. Az Európai Uniós támogatással megvalósuló Campus Hungary Program céljai között szerepel, hogy a keleti nyitás jegyében a magyar felsőoktatást az orosz diákok körében is népszerűsítse, valamint intézményközi együttműködéseket segítsen elő.

 

A Campus Hungary Program 2013. október 18-án és 19-én Oroszország negyedik legnagyobb városában, Jekatyerinburgban népszerűsíti a magyar felsőoktatást. A diáktoborzás mellett az intézményközi együttműködések elősegítése is fontos cél.

2013. október 18-án a Campus Hungary delegáció az EU tagállamok és Oroszország felsőoktatási intézményeinek együttműködésében megvalósuló workshopon vesz részt, melyen az Uráli régióban működő egyetemek rektor-helyettesei és a nemzetközi irodák vezetői képviseltetik magukat, mely egyedülálló alkalmat teremt új kapcsolatok kiépítésére.

2013. október 19-én már a diáktoborzáson lesz a hangsúly. A Jekatyerinburgban megrendezett oktatási vásáron a Campus Hungary Program a magyar felsőoktatást népszerűsíti az orosz hallgatók körében.

2013. október 20-án már egy másik orosz egyetemi városban, Permben folytatódik a roadshow. A felsőoktatási intézmények az oktatási vásáron nyújthatnak személyre szabott tájékoztatást idegen nyelvű képzéseikről.

A Balassi Intézet célja, hogy a Campus Hungary Programmal a hazánkban tanuló külföldi hallgatók létszámát megháromszorozza, tehát 2020-ra a jelenlegi 18 000-ről 60 000-re növelje. Ennek érdekében az Intézet több külföldi vásáron népszerűsíti a magyar felsőoktatást.

2013 tavaszán a keleti nyitás jegyében Kínában két alkalommal jelent meg a Campus Hungary Program. Sanghajban a 9th China Higher Education Exhibition Tour oktatási vásáron; két egyetemi városban, Xi'anban és Yinchuanban pedig a POP Up Hungary roadshow keretében mutatkoztak be a magyar felsőoktatási intézmények. Japánban a tokiói EHEF nemzetközi oktatási vásáron ismerhették meg az érdeklődők a magyar felsőoktatási intézményeket. 2013 szeptemberében Európa legnagyobb oktatási vásárán, az EAIE 2013–on Isztambulban, október elején pedig Bakuban a 7. Azerbajdzsáni Nemzetközi Oktatási és Karrier Expón vett részt a Campus Hungary Program.

A „Nemzeti Kiválóság Program - Campus Hungary, K+F projektekhez és képzési programokhoz kapcsolódó, nemzetközi hallgatói mobilitás személyi támogatási rendszerének fejlesztése országos program" a Balassi Intézet vezetésével és a Tempus Közalapítvány közreműködésével, 1 323 724 718 forint értékű támogatással, az Új Széchenyi Terv TÁMOP 4.2.4. B/1-11/1-2012-0001 azonosítószámú projektjének keretében valósul meg.

http://www.hirado.hu/Hirek/2013/10/18/15/Oroszorszagban_folytatodik_a_Campus_Hungary_roadshowja.aspx

http://velemenyezd.hu/velemenyezd.tvn?cid=4eg&hir=Oroszorsz%E1gban%20folytat%F3dik%20a%20Campus%20Hungary%20roadshowja

http://hungarian.ruvr.ru/2013_10_18/Oroszorszagban-folytatodik-a-Campus-Hungary-roadshowja/

http://sztarold.hu/kiemelt/oroszorszagban-folytatodik-a-campus-hungary-roadshowja

http://www.hirado.ws/oroszorszagban-folytatodik-a-campus-hungary-roadshowja.html

http://friss-hirek.hu/friss-hirek/oroszorszagban-folytatodik-a-campus-hungary-roadshowja

http://magyarorszagon.hu/hirek/2013-10/kulfold/oroszorszagban-folytatodik-a-campus-hungary-roadshowja-2/

http://epoc.hu/kulfoldi-hirek/azsi/oroszorszagban-folytatodik-a-campus-hungary-roadshowja-hirado/

http://epoc.hu/kulfoldi-hirek/azsi/oroszorszagban-folytatodik-a-campus-hungary-roadshowja-oroszorszag-hangja/

http://budapest.hirzona.com/blog?480458/Oroszorszagban-folytatodik-a-Campus-Hungary-roadshowja

http://itthon.myhunet.com/Hir-Olvasas/1382104808jmfpm/Oroszorszagban-folytatodik-a-Campus-Hungary-roadshowja/

http://www.campusportal.hu/