Isztambulban mutatkozik be a magyar felsőoktatás

2013. szeptember 10.

A Campus Hungary Program 2013. szeptember 11-13. között Isztambulban, Európa legnagyobb nemzetközi oktatási vásárán és konferenciáján, az „EAIE 2013” című rendezvényen népszerűsíti a magyar felsőoktatást. Az Európai Egyesület a Nemzetközi Oktatásért (EAIE) idén 25. alkalommal rendez oktatási vásárt, melynek célja, hogy elősegítse a külföldi felsőoktatási intézmények közötti kapcsolatok kiépítését, a felsőoktatás nemzetközivé válását. A rendezvényen a Balassi Intézet és a Tempus Közalapítvány közreműködésével tizenegy magyar felsőoktatási intézmény vesz részt. Az oktatási vásáron való megjelenés a Campus Hungary Program keretében, az Európai Unió támogatásával valósul meg.

 

Az EAIE (Európai Egyesület a Nemzetközi Oktatásért) rendezi meg minden évben Európa legnagyobb oktatási vásárát és konferenciáját, melynek idén Isztambul ad otthont. A nagyszabású rendezvényre közel 5000 résztvevőt várnak több mint 80 országból. A 350 kiállító között szerepel a Campus Hungary Program is, melynek célja, hogy a magyar felsőoktatást egységesen képviselje.

A Balassi Intézet szervezésében és a Tempus Közalapítvány közreműködésével összesen tizenegy magyar felsőoktatási intézmény delegáltja utazott Isztambulba, hogy a Campus Hungary standján népszerűsítsék idegen nyelvű képzéseiket és intézményközi kapcsolatokat alakítsanak ki. A rendezvény egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy a külföldi felsőoktatási intézmények között együttműködések jöjjenek létre.

2013. szeptember 12-én, csütörtökön a rendezvény konferenciatermében Dr. Hatos Pál, a Balassi Intézet főigazgatója tart előadást a Campus Hungary Programról és arról, hogy a külföldi hallgatóknak miért érdemes magyar felsőoktatási intézményekben továbbtanulniuk. Az előadáson Magyarország Isztambuli Főkonzulátusa is képviselteti magát.

A Balassi Intézet célja, hogy a Campus Hungary Programmal a hazánkban tanuló külföldi hallgatók létszámát 2020-ra a jelenlegi 18 000-ről 60 000-re emelje, tehát megháromszorozza. Ennek érdekében az intézet több külföldi vásáron népszerűsíti a magyar felsőoktatást.

2013 tavaszán a keleti nyitás jegyében Kínában két alkalommal jelent meg a Campus Hungary Program. Shanghajban a 9th China Higher Education Exhibition Tour című oktatási vásáron; két egyetemi városban, Xi'anban és Yinchuanban pedig a POP Up Hungary című roadshow-n mutatkoztak be a magyar felsőoktatási intézmények. Japánban a tokiói EHEF nemzetközi oktatási vásáron ismerhették meg az érdeklődők a magyar felsőoktatási intézményeket.

2013 októberében a Balassi Intézet további két nemzetközi oktatási vásáron, Azerbajdzsánban és Oroszországban népszerűsíti a magyar felsőoktatást.

A „Nemzeti Kiválóság Program - Campus Hungary, K+F projektekhez és képzési programokhoz kapcsolódó, nemzetközi hallgatói mobilitás személyi támogatási rendszerének fejlesztése országos program" a Balassi Intézet vezetésével és a Tempus Közalapítvány közreműködésével, 1 323 724 718 forint értékű támogatással, az Új Széchenyi Terv TÁMOP 4.2.4. B/1-11/1-2012-0001 azonosítószámú projektjének keretében valósul meg.


Sajtómegjelenések:

Eduline:

http://eduline.hu/felsooktatas/2013/9/11/Isztambulban_nepszerusitik_a_magyar_felsook_57VM5G

Orientpress:

http://www.orientpress.hu/118400

Eduport:

http://www.eduport.hu/cikk.php?id=25559&PHPSESSID=4fb3e48bd453353edb7eafdf4bb2abca

Campusportal:

http://www.campusportal.hu/

Hírek.me:

http://www.hirek.me/hirek/campus-hungary-isztambulban-mutatkozik-be-a-magyar-felsooktatas

Magyarországon.hu

http://magyarorszagon.hu/hirek/2013-09/belfold/campus-hungary--isztambulban-mutatkozik-be-a-magyar-felsooktatas/

Aok.pte.hu

http://aok.pte.hu/index.php?page=hirek&act=hir&hir=5439&nyelv=hun

U-szeged.hu:

http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2013-szeptember/magyar-felsooktatas-is?objectParentFolderId=1192

Velemenyezd.hu:

http://velemenyezd.hu/velemenyezd.tvn?cid=HNJ&hir=Campus%20Hungary%20-%20Isztambulban%20mutatkozik%20be%20a%20magyar%20fels%F5oktat%E1s