TKA-EKF Online nyílt kurzus

 

Nemzetközileg versenyképes oktatási módszerek műhely

TKA-EKF Felsőoktatás-módszertani online nyílt kurzus és szakmai műhelysorozat

A Tempus Közalapítvány az Eszterházy Károly Főiskolával együttműködésben közös felsőoktatás-módszertani online nyílt kurzust hirdetett 3 offline szakmai műhellyel kiegészítve, a 2014 tavaszán megkezdett innovatív oktatási módszerek témában, a Nemzetközileg versenyképes tanulásszervezés a felsőoktatásban címmel meghirdetett műhelysorozat folytatásaként.
A kurzus három blokk keretében 3 innovatív oktatási módszer - tükrözött osztályterem, gamification, digitális történetmesélés - elméletét és gyakorlatát mutatta be online előadások, online konzultációk és szakmai műhelyek formájában.
A kurzus szakmai tanácsadója és szakmai főszervezője Ollé János az Eszterházy Károly Főiskola oktatója volt.

1. Tükrözött osztályterem

A Tempus Közalapítvány és az Eszterházy Károly Főiskola együttműködésében szervezett közös felsőoktatás-módszertani online nyílt kurzus 1. blokkja – Tükrözött osztályterem témában zajlott.
A kéthetes blokk keretében a résztvevők két bevezető online videóelőadást láthattak, amelyekhez megjegyzéseket fűzhettek, vagy kérdéseket fogalmazhattak meg, majd szerdán az offline műhely keretében a gyakorlatban is kipróbálhatták a tükrözött osztályterem módszert és saját kurzustervet is készítettek csoportokban ezt a módszert szem előtt tartva. Az elkészült produktumok megtekinthetők a kurzus felületén.

 

2. Gamification

Az online nyílt kurzus 2. blokkja – Gamification a felsőoktatásban témát járta körül.
A kéthetes blokk keretében a résztvevők két bevezető online videó előadást láthattak, amelyekhez megjegyzéseket fűzhettek, vagy kérdéseket fogalmazhattak meg.
Az offline műhely keretében különféle kurzustípusokra, hallgató létszámra, online-offline környezetben dolgoztak ki gamification elveket szem előtt tartó módszereket és kurzustervet a résztvevők. Az elkészült produktumok megtekinthetőek a kurzus felületén.

3. Digitális történetmesélés blokk

Az online nyílt kurzus 3. blokkja – Digitális történetmesélés témában került megrendezésre.
A kéthetes blokk keretében a résztvevők két bevezető online videó előadást láthattak, amelyekhez megjegyzéseket fűzhettek, vagy kérdéseket fogalmazhattak meg.
Az offline műhely keretében a résztvevőknek lehetőségük volt saját történetüket digitálisan – képekben és hangalámondással – a wevideo nevű program segítségével elkészíteni. Ezután közös digitális gondolattérképpel ötletbörzét tartottak a digitális történetmesélés módszer saját területükön történő felhasználási lehetőségeiről.

Az elkészült produktumok megtekinthetőek a kurzus felületén gmail-es és g+-os elérhetőséggel: https://plus.google.com/communities/101013962824921438092

 

További információ: Besze Szilvia Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.