Felsőoktatási-esélyegyenlőségi-mobilitási angol

Sikeresen lezajlottak a Felsőoktatási-mobilitási-esélyegyenlőségi angol szaknyelvi képzések

A Tempus Közalapítvány a Campus Hungary program keretében, a fogyatékossággal élő hallgatók felsőoktatási programokban való részvételének, kimenő és bejövő mobilitásának elősegítése érdekében a magyar felsőoktatási intézmények esélyegyenlőségi/fogyatékosügyi, illetve nemzetközi mobilitásért felelős koordinátorai, valamint oktatói számára angol szaknyelvi, szakmai képzéseket szervezett 2013. december és 2014. január folyamán.

A kurzusok 4 nap – 30 óra keretében, két nyelvi szinten, azonos tematikával valósultak meg. A kurzusok során a felsőoktatási, mobilitási, esélyegyenlőségi angol szaknyelv és szakmai tartalom mellett, sor került a fogyatékossággal élők helyzetének, segédeszközeinek kipróbálására, valamint alkalom nyílt életszerű helyzetek átélésére, külföldi mobilitásban már részt vett fogyatékossággal élő hallgatókkal való beszélgetésre is.

A képzés tananyagának kidolgozását és az oktatási tevékenységet az EU angol és felsőoktatási szaknyelvi képzéseket sikerrel lefolytató Kolumbusz '92 Oktatásszervező és Kulturális Bt., valamint az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar oktatói, illetve esélyegyenlőségi koordinátora végezték.

A kurzus látens igényt próbált kielégíteni a felsőoktatásban. Az első kurzusok sikerességét a résztvevők pozitív visszajelzései és az alábbi vélemények is tükrözik.

„A kurzust első körben minden felsőoktatásban dolgozó személynek ajánlanám, hiszen érzékenyít a témában és pontos ismereteket ad. Az egyetemek, főiskolák Erasmus-koordinátorainak, Esélyegyenlőségi bizottság-tagoknak és a Tanulmányi Osztályok vezetőinek egyenesen kötelezővé tenném!"

„Az esélyegyenlőségi angol szaknyelvi képzést nemcsak a nemzetközi hallgatókkal foglalkozó, felsőoktatásban dolgozó kollégáknak ajánlom, hanem bárkinek, aki elhivatottságot érez fogyatékkal élő embertársaink támogatására. Aki a kurzust elvégzi a továbbiakban nem az eléje kerülő feladatot fogja megoldani, hanem maga keresi meg a feladatokat. Vigyázat, az előadók elhivatottsága, téma iránti elkötelezettsége ragályos!"

„Az egyik leghasznosabb kurzus. Tele a megfelelő elméleti anyag mellett gyakorlati feladatokkal és élményekkel. Mindez angol nyelven így az angol szótári tudásom is bűvölt."

 


 

 További információk:

Besze Szilvia – szakmai koordinátor
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.