Búcsúzik a Campus Hungary Program

2015. augusztus 31-ével zárul a Balassi Intézet által gondozott Campus Hungary Program, melynek köszönhetően több mint 10.000 hallgató és felsőoktatási munkatárs nyert mobilitási ösztöndíjat a világ 98 országába.

Kp1

Napokon belül zárul a „Nemzeti Kiválóság Program – Campus Hungary, K+F-projektekhez és képzési programokhoz kapcsolódó, nemzetközi hallgatói mobilitás személyi támogatási rendszerének fejlesztése konvergencia program”, mely a Balassi Intézet és a Tempus Közalapítvány közreműködésével az Új Széchenyi Terv TÁMOP-4.2.4.B/2-11/1-2012-0001 projektjének keretében 3,624 Mrd forint értékű európai uniós támogatásból valósult meg.

A Program 2012 októbere óta összesen nyolc pályázati ciklust hirdetett meg annak érdekében, hogy növelje a mobilitási kedvet a magyar felsőoktatási intézményekben tanulók, illetve dolgozók körében, akik az ösztöndíj segítségével értékes szakmai tapasztalatokra tettek szert a világ számos országában, az Egyesült Államoktól a Spitzbergákon át Japánig.

A kifelé irányuló mobilitás ösztönzése mellett a Campus Hungary másik célja az volt, hogy segítse a magyar felsőoktatás nemzetköziesítési folyamatait, illetve növelje a hazánkban tanuló külföldi diákok számát. Ennek érdekében közös megjelenési lehetőségeket biztosított a felsőoktatási intézmények számára közel harminc roadshow-on, oktatási vásáron és konferencián.

A projekt keretében több magyar és idegen nyelvű kiadvány is készült, legutóbb a Campus Hungary Zárórendezvényén bemutatott Campus Hungary Zárókötet, mely a projekt során keletkezett tapasztalatokat összegzi, ugyanakkor hasznos információkkal szolgál a felsőoktatási szakmai közönség számára. A fenti kötet egy időben mutatkozott be az Excellence in Research and Development in Hungary – Higher education and academic institutions hiánypótló angol nyelvű kiadvánnyal, mely a magyar kutatás-fejlesztésről és tudományos eredményekről nyújt áttekintést a külföldi kormányzati és felsőoktatási vezetők, illetve a nemzetközi szakmai közönség számára.

Ezúton is szeretnénk megköszönni minden együttműködő partnerünknek, ösztöndíjasunknak, hogy segítették valóra váltani a Campus Hungary Program 2012-ben megfogalmazott célkitűzéseit.

Mindenki számára további szakmai sikereket kívánunk!

A Campus Hungary Csapata