Hiba
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 11251

A Campus Hungary Program Bosznia-Hercegovinában

2015. június 2-án a Szarajevói Egyetemen mutatkozott be a magyar felsőoktatás.

szarajevo 4

2015-ben június 2-án a Szarajevói Egyetemen mutatkozott be a magyar felsőoktatás  a Campus Hungary Program szervezésében. A rendezvényen nyolc magyar felsőoktatási intézmény, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Rektori Konferencia képviseltette magát. A programon az érdeklődőknek lehetőségük nyílt a magyar felsőoktatás által kínált képzések és együttműködési projektek megismerésére.

A résztvevő magyar felsőoktatási intézmények 13.00 órától mini vásár keretében mutatták be képzési kínálatukat, és személyesen válaszoltak az érdeklődő diákok kérdéseire. A mini vásárt 14.00 órakor egy networking beszélgetés követte, amelynek célja az intézményközi együttműködések előmozdítása volt.

szarajevo 6

A Szarajevói Egyetemen bemutatkozott magyar felsőoktatási intézmények: Szegedi Tudományegyetem, Debreceni Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Szent István Egyetem, Szolnoki Főiskola, Eötvös József Főiskola, Dunaújvárosi Főiskola, Tomori Pál Főiskola.

A magyar kormány a Stipendium Hungaricum-program keretében összesen évi 50 ösztöndíjat ajánlott fel bosznia-hercegovinai hallgatók számára magyar vagy angol nyelvű tanulmányok folytatására mindhárom képzési szinten elsősorban az agrár- és természettudományok, valamint mérnöki, műszaki és közgazdasági szakterületen.