Hiba
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 11251

A Campus Hungary Program Szerbiában

2015. június 4-én a Belgrádi Egyetemen mutatkozott be a magyar felsőoktatás.

Belgrad csoportkep

2015-ben június 4-én a Belgrádi Egyetemen mutatkozott be a magyar felsőoktatás a Campus Hungary Program szervezésében. A rendezvényen nyolc magyar felsőoktatási intézmény, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Rektori Konferencia képviseltette magát. A programon az érdeklődőknek lehetőségük nyílt a magyar felsőoktatás által kínált képzések és együttműködési projektek megismerésére.

A Belgrádi Egyetem 8-as számú termében megrendezett szakmai találkozón a Campus Hungary Program és a magyar felsőoktatási intézmények 10.00 órától mutatkoztak be, majd 10.30-tól mini vásár keretében ismertették képzési kínálatukat és beszélgettek az érdeklődő diákokkal.

Belgrad hallgatok

A Belgrádi Egyetemen bemutatkozó magyar felsőoktatási intézmények: Szegedi Tudományegyetem, Debreceni Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Szent István Egyetem, Szolnoki Főiskola, Eötvös József Főiskola, Dunaújvárosi Főiskola, Tomori Pál Főiskola.

Az államközi megállapodások alapján a szerbiai hallgatók számára is lehetővé válik, hogy Magyarországon folytassák tanulmányaikat a Stipendium Hungaricum-program keretében. Évente 50 ösztöndíj megpályázására nyílik lehetőség magyar vagy angol nyelvű tanulmányok folytatására mindhárom képzési szinten az agrártudományok, mérnöki és műszaki tudományok, természettudományok, várostervezés és fenntartható fejlődés, valamint a közgazdaságtan, nemzetközi kapcsolatok és nemzetközi tanulmányok (EU és Közép-Európa) területén.