Hiba
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 11251

A Campus Hungary Program a 25. Hongkongi Oktatási és Karrier Expón

A Campus Hungary Program képviselte a magyarországi felsőoktatást a 2015. február 5. és 8. között megrendezett 25. Hongkongi Oktatási és Karrier Expón, amely az egyik legjelentősebb oktatási vásár Ázsiában.

Hongkong stand

A híres Hongkongi Konferencia és Kiállító Központban megrendezett négynapos 25. Hongkongi Oktatási és Karrier Expo központi témája az európai felsőoktatás volt. Az ingyenesen látogatható neves rendezvényen, melyen 770 kiállító vett részt, a magyar felsőoktatás idén első alkalommal képviseltette magát. A vásár Európa Zónájában a Campus Hungary Program standját több száz olyan fiatal, diák és szülő kereste fel, akik az európai felsőoktatási rendszerről és lehetőségeiről, valamint a képzési díjakról és a megszerezhető diplomákról kértek tájékoztatást. Az érdeklődők megismerkedhettek a magyar felsőoktatás képzési kínálatával, a bolognai oktatási rendszerrel, valamint az idegen nyelvű képzéseket kínáló magyar felsőoktatási intézményekkel.

Az expo keretében az Európai Oktatás elnevezésű témanapon Simon Ágnes, a Campus Hungary Program szakmai vezetője tartott előadást a hongkongi diákok előtt nyitott magyarországi felsőoktatási lehetőségekről, ösztöndíj programokról. Magyarország Hongkongi Főkonzulátusa részéről jelen volt az előadáson, valamint köszöntötte az érdeklődőket Fehér Tamás konzul is.