Hiba
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 11251

Magyar részvétel az EHEF India felsőoktatási vásáron

A dél-koreai és a vietnámi Európai Felsőoktatási Vásárok (EHEF) nagy sikere után 2014. november 30. és december 5. között Indiában is nagy érdeklődés övezte a Campus Hungary Program nyújtotta lehetőségeket, valamint a magyar felsőoktatási intézmények képzési kínálatát.

India2

A Campus Hungary Programigazgatóság szervezésében a magyar felsőoktatás is képviseltette magát az Európai Felsőoktatási Vásáron Indiában 2014. november 30. és december 5. között. A vásárnak az Európai Unió támogatásával és koordinációjával három indiai nagyváros (Újdelhi, Bangalore, Kalkutta) adott otthont, melyek az ország különböző részein fekszenek, így a rendezvénysorozat a nagy lefedettségnek köszönhetően nagy számban tudta elérni az ország egyetemeinek képviselőit, diákjait.


A rendezvényen a magyarországi felsőoktatás képviseletében 10 felsőoktatási intézmény képviselője volt jelen: Eszterházy Károly Főiskola, Debreceni Egyetem, Dunaújvárosi Főiskola, Miskolci Egyetem, Nemzetközi Üzleti Főiskola, Pannon Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Szegedi Tudományegyetem, Szent István Egyetem, Tomori Pál Főiskola. A Campus Hungary Programigazgatóságot a magyar delegáció részvételét koordináló Balassi Intézet munkatársai, a Magyar Rektori Konferenciát pedig a szervezet nemzetközi irodájának vezetője képviselte a magyar standon.


Újdelhiben a Campus Hungary Program részéről Simon Ágnes, szakmai vezető tartott előadást a magyarországi felsőoktatásról, illetve a külföldi hallgatóknak elérhető ösztöndíjprogramokról az indiai felsőoktatási intézmények képviselőinek, leendő és jelenlegi diákjainak. A rendezvényen Kovács Tibor, a Balassi Intézet Újdelhi központjának igazgatója, Magyarország indiai nagykövetségének szakdiplomatája is köszöntötte az egybegyűlteket.


Az indiai Európai Felsőoktatási Vásáron résztvevők, érdeklődők nagy száma – akár csak Dél-Koreában és Vietnámban – azt jelzi, hogy Ázsiában igen nagy a mobilitási kedv Európa, azon belül Magyarország irányába is, illetve hogy a magyarországi felsőoktatás színvonala és minősége továbbra is vonzó a külföldi diákok számára.