Hiba
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 11251

Campus Hungary Vietnamban

A Campus Hungary Program, valamint nyolc magyar felsőoktatási intézmény 2014. november 15. és 16. között Vietnám fővárosában, Hanoiban, mutatkozott be az Európai Felsőoktatási Vásáron (EHEF).

vietnam stand2

A 2014. november 15. és 16. között Hanoiban megrendezett EHEF Vietnám 2014 volt az első európai szervezésű vietnámi felsőoktatási vásár. A rendezvény Európai Uniós projekt révén valósult meg, melynek célja, hogy az ázsiai diákok széles körben értesüljenek az Európai Unió által nyújtott felsőoktatási lehetőségekről, megismerjék az európai felsőoktatási intézményeket, valamint azok képzéseit. A projekt emellett elősegíti az ázsiai egyetemek partnerkeresését az Európai Unióban, és ösztönzi a felsőoktatási és kutatási együttműködések beindítását a két térség között.


A magyar felsőoktatás nemzetközi sikerét jelenti, hogy a rendezvényen kilenc magyar standon nyolc magyar felsőoktatási intézmény (Kaposvári Egyetem, Pannon Egyetem, Miskolci Egyetem, Eötvös József Főiskola, Pécsi Tudományegyetem, Semmelweis Orvostudományi Egyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Budapesti Gazdasági Főiskola) kapott megjelenési lehetőséget a nemzeti képviseletként jelen lévő a Campus Hungary mellett.


A vásárnak Hanoi elegáns szállodája, a Grand Plaza Hotel adott otthont, ahol a hallgatóknak és diákoknak lehetőségük nyílt tájékozódni az európai alap-, mester-, valamint doktori képzések felől. A magyar standokat nagyon sok egyetemista és a középiskolás látogatta meg. A legtöbben az angol nyelvű mérnöki, egészségtudományi, közgazdaságtudományi és üzleti képzések iránt érdeklődtek. A vásárnak két nap alatt nagyjából 2200 látogatója volt.

vietnam lanyok
A Campus Hungary Program külön bemutatkozási lehetőséget is kapott a rendezvényen, melyen a projekt szakmai vezetője, Simon Ágnes a vásár különtermében tartott prezentációt az érdeklődőknek a magyarországi továbbtanulásról, illetve a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramról. A vásárra ellátogatott Dr. Torda Eszter, Magyarország vietnami nagykövete is.


Az EU kezdeményezése a közös európai bemutatkozásra vonatkozóan segítséget nyújt abban, hogy az európai felsőoktatás felvegye a versenyt az ausztrál és amerikai intézmények népszerűségével és vonzerejével, valamint abban, hogy egyre növekvő számban csábítsuk a vietnámi diákokat Európába, ezen belül Magyarországra, ahol angol nyelven folytathatnak tanulmányokat, és versenyképes, világszerte elismert diplomát szerezhetnek kedvező tandíjak és megélhetési költségek mellett, rendkívül befogadó és barátságos környezetben.